keskiviikko 22. tammikuuta 2014

I have been warned!

Pakkanen senkun paranee! Auton hajottua (taas...!) kävi työmatkaa polkiessa mielessä, että mitähän jännää kuuluu kellarin vesiputkille tähän aikaan vuodesta. Itseasiassa olen jo useamman kerran männä viikolla tuntenut piston sydämessäni asian tiimoilta, tähän asti olen vain tarkkaillut että vesi juoksee joka hanasta ja viemäri vetää.

Niin että nyt se ei sitten juossut, meinaan keittiön kraanan kylmältä puolen. Aamulla homma vielä toimi... Seuraukselle löytyi kuin löytyikin syy kellarista: sokkelin tuuletusaukko mokoma oli jäänyt minulta auki ja siitä veti pakkasilmaa juuri siihen putkimutkaan joka nousee keittiön lattiaan! Aukko kiinni ja vilkaisu lämpömittariin: +5 astetta. Nappaan kiinni mutkasta ja luon tyhjän katseen johonkin ei-mihinkään - mitä isot poijaat sano siitä jäätymisestä...? Kuinka moni on polttanut mökkinsä suhratessaan putkia lämmittimillä? Mitä tämä pikku äksidentti maksaa?? Ei helkkari.

Tassuttelen keittiöön päätä raapien. Nyt SE tapahtui. Vessaan tulee kyllä vesi kuten pitääkin. Kokeilen vielä kraanaa, hiljaista on. Tip! -Häh? Tip! -Joko hanan tiivisteetkin on vainaa? Tip Tip! -Ei kai tuo lämpimän puolelta tule? Tipoista alkaa muodostua pieni noro. Taisin pitää kiinni juuri sen jäätulpan kohdalta - enkä muista viettäneeni aikoihin näin harrasta hetkeä yksinkertaisen pikkuasian äärellä! Kivi vierähtää sydämeltä, kun vesi kohahtaa paineella lavuaariin. Taas on rauha maassa! Vapaapäivänä pitää käydä ostamassa solumuovista suojatoppausta ja vuorata röörit sillä. Läheltä liippas...