sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Jäätävä iltapäivä

Vaikka eihän vielä ole edes tolkun pakkasta! Tämän sunnuntaipäivän lämpötila on Imatran pohjoisrannoilla pysytellyt -14 asteen tietämissä, on sentään eletty kymmenen astetta kylmenpiäkin tammikuun aikoja vaikka huru mycke. Ikkunasta kuin varkain kuikuileva auringonpaiste on juuri sopiva tekosyy keskeyttää tylsä tuvan siivoaminen ja ulostaa fillari eteisestä tuulettumaan. Päivän se on siellä seissytkin... Nyt ei "ajeta", nyt fiilistellään kuten sunnuntaina kuuluu.


Pyörän set-up 19.1.2014

Vaan mitämitä?? Saimaaseen on asennettu jääpeite sitten viime näkemän! Reippaat ulkoilijat tallustavat jäällä rantoja seuraillen, tuolla kiitää joku luistimilla. Tahtoo! Ja pääsee...!!! Rannan tuntumassa fiilistelen aluksi samaa spontaania onnentunnetta kuin ammattiin opiskelevat nuoret takavetoautoilijat ensilumilla: nyt se (Corolla) jaksaa sutia, nyt saa pyörittää paskarinkiä ja driftata parkkipaikalla! (Yksinkertaisenpana jannuna minä opettelin tuohon aikaan ko. toiminnan fillarilla - ei saatu tyttöjä takapenkille kun se penkki puuttui...) Vänkää on mutta hikistä. Mieli tekee ajella vaikka mihin, eli ei nyt heti kannata hukata kaikkea voimaa.

Lammassaaren rannassa termoskahvia hörppiessäni tapaan yllättäen paikallisen maastopyöräilijän. Voidaan huoletta sanoa että olen kasvanut sosiaalisesti tynnyrissä - en tunne ennestään ketään paikallisia pyöräilyn harrastajia, vaikka olen suuren osan pikku ikääni täällä ajellut ja viime vuosina pyöräily on vielä vienyt minut kokonaan tilanteen vain pahetessa. Vaan mukavaa oli tarinoida ja ajella pitkästä aikaa ihan metsässäkin, kiitokset lenkkiseurasta. Tiedä vaikka jos innostuisin niille porukkalenkeille!


Myöhemmin iltapäivällä

Lumensyvyyden pikamittaus

Käväisen nopeasti talolla vaihtamassa juomapullon veden nestemäiseksi. Komeaa aurinkoista iltapäivää seuraa tietty komea auringonlasku ja se pitää nähdä. Voimaakin riittää, lähden siis santsikierrokselle! Ajelen ihan Joutsenon Lappeenrannan Rauhan rantaan saakka josta maanteitä kotiin. Päivän matkaksi saatiin 32 km.


Pulppi siellä tupruttelloo

"Ei saatu aurinkoa tänään kiinni... Vieläkö yritetään?"
Saimaasta löytyy vaikka mitä. Jään alta varmaan lisää


Näihin kuviin ja tunnelmiin ;)