sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Hiihtolomia vaan ravan keskeltä

Maaliskuu on todellisuutta ja taas oli aika vastata satasen haasteeseen. Telttaleirin jälkeen sitä ehtikin huilata yhden päivän, pestä fillarin ja kirota EU-normin mukaisen hiihtolomasään alinpaan helvettiin: räntää, vettä ja tuulta... Tai siis täydellinen masokistin lenkkeilysää! Näin se menee, pää tahtoo ja luonne vaatii.

"Se vaan kusettaa, kuitenki istu esson paarissa koko päivän" (Musta nahkasämpylä ei ollu syömäkelpoinen)Edellisessä postissani hehkutin muistaakseni Lappeenrannan reissua, joka oli talven ennätys sitä ajettaessa. No, se oli silloin se. Nykyiset lukemat kirjataan arvoon 126 km. Jo reittiä suunnitellessa mielessä pyöri satapiikin rikkominen vaan itse suorituspäivän sää ei kyllä antanut aihetta liikaan unelmointiin. Räntää ei sentään paistanut kuten edellisenä päivänä - taivahan kiitos - sitä oli muuten vaan huvin vuoksi maassa muutama sentti. Niskapietilän kohdalla sitä oli muutama sentti myös pyörässä ja housunlahkeissa... Onneksi varustautuminen talvisaappain ja varahanskoin teki kyydistä viime reissua lämpimämpää, ja Simpeleelle päästiin muutaman jännän pikku sivutien kautta. (Taikkasiis juuri nuo pikku sivupolut ovat koko "lenkkeilyn" suola ja sokeri!)

 
Been there again

Kangaslammentie: on muuten pirunkirkko tuolla kalliomöhkäleen juuressa

Simpeleen jälkeen ajo-ohjelmassa oli Torsajärven kierto. Eli pikkuteitä, rapaa, risteyksiä, lisää risteyksiä, eksponentiaalisesti lisää rapaa ja puolisavolaisia ajo-ohjeita vettyneestä vinkkipaperista jonka työaj... yövuor... siis siviiliajalla raapustin. Oli toki kartatkin mukana vaan kukas niitä nyt repun pohjalta kaivelee vauhdin hurmassa! Senkun vain lukee vain nuoteista seuraavan tien nimen ja suunnan, huomatakseen että kyllä on perhana jonkun ankallissankarin pitänyt päästä oikomaan ojan penkalla ja tienviitta on hävinnyt maisemista just-silloin. Sitten sitä palaillaan takaisin naama punottaen niiltä maalaistalojen pihoihin päättyviltä poluilta...

EU-direktiivin mukainen, perinteinen talvimaisema


Vertailun vuoksi! Direktiivin vastainen kesämaisema!
Tuokin tie loppuisi ajamalla, pyh

Jännää miten sitä löytyy ihka uusia hyper-euforisia fiiliksiä kun alkaa olemaan woimat loppu ja maali ei vielä edes häämötä. Reissun lakipisteen seudulla draivista vastasi musiikin osalta Within Temptationin uusin albumi Hydra ja potkua riitti niinkuin odottaa sopikin. Sadan kilsan rajapyykin aikaan, Ruokolahden vaihtuessa takaisin Imatraan, vauhti ei enää ollut kummoinen eikä pääkopassakaan liikkunut sen ihmeemmin mitään. Silmät varmaan seisoi päässä kuin huumehörhöllä "tripillä" ollessa. Muutama soittolistalle vartavasten lipsahtanut, kliseisen imelä kappale sai aikaan ovelan "yeaaaaah!"-fiiliksen:


Jollain sisu-tahdonvoima -mikstuuralla lenkistä saatiin kuin saatiinkin satapiikkinen. SportsTracker-ohjelman vielä herjatessa kirjautumisesta en saa reissusta karttaa ihan tähän hätään mutta kyllä sellainen syssymmällä ilmaantuu!

---EDIT 11.3.: No ny suatiin karttaviivoo---


Kokonaismatka: 126,1 km
Liikkumisaika: 6h 15min
Kokonaisaika: 8h 30min
Keskinopeus liikkeessä: 20,2 km/h   
Enimmäisnopeus: 47,8 km/h