lauantai 29. maaliskuuta 2014

Olen otettu
Ilta- ja aamuvuorojen välissä tapaa usein olla päivä vapaata, vuorotyöläiset sen tietää. Nyt tuo välipäivä sattui kuin kiusallaan talviajan viime hetkille - ollen siten tunnin lyhyenpi. Ja kuinka ollakkaan, talo on lämmittämättä. Pyykit pesemättä. Putkikameli kitisee. Jääkaapissakaan ei ole kuin valo, hampaanjäljet toki siinäkin! Niin että eikun vaan aamulla pikastartilla sapuskaostoksille ja ohimennen kotipaikalle (jos ohimennen on toisella puolen kaupunkia...) putsaamaan ja rasvaamaan kulkupeli.

Kotoväki oli lukenut aamulla Uutisvuoksensa pirullisen tarkasti ja minuakin kehoitettiin niin tekemään. Mitämitämitä...?! Erään blogittamista käsittelevän jutun viereen oli listattu Imatran mailla vaikuttavien kirjoittajien blogeja, mukaanlukien allekirjoittaneen rinnakkaisohjelma! Yskittyäni kahvit takaisin oikeaan ränniin, luin vielä muutkin ympärille liitetyt sanat:

"Urheilullinen lifestyle:
http://www.rinnakkaisohjelma.blogspot.fi/
Anssi kirjoittelee elämästään ja harrastuksistaan"

Täytyy kyllä sanoa että olen todella iloinen ja yllättynyt siitä, että joku on nämä horinat äidinkielelliset krumeluurit löytänyt ja vieläpä maininnut sanomalehdessä! Ja oikein urheilullinen, mie romahan...:D
Itseasiassa yllätyin siitäkin että meitä kirjoittajia on näillä pitäjillä näinkin paljon, kokonaista kolmekymmentä blogia oli listattu pääjutussa esitellyn Savupiipunneuloja-blogin lisäksi. Leikkasin jutun talteen, siinä sitä onkin klikkailua kun nuo käy läpi. Suuret kiitokset Uutisvuoksen toimitukselle osoittamastanne huomiosta!

Miksi muuten juuri nimi "rinnakkaisohjelma", vaikka tarinat koostuvat pääosin vain pyöräseikkailuista ja yleisestä taivastelusta? No kun, nuo jutut nyt vaan ovat viime aikoina olleet kovasti pinnalla ja kantavia voimia elämässäni. Toinen rakas harrastukseni on radioamatööritoiminta. Sen piiristä tiedän, että Suomen Yleisradiolla oli joskus vuosina silloin-kun-viljeltiin-soraa-ja-syötiin-kiviä kokonaista kaksi radiokanavaa (Whoa!). Yleisohjelman lisäksi toinen oli juuri se rinnakkainen joka ei suinkaan paapattanut koko aikaa sitä tappavan jäykkää politiikkaa, vaan välillä saatettiin tunnelman keventämiseksi kuulla myös joku selkäpiitä hyytävä, savikiekosta raavittu humppa (ehkä korkeintaan kerran viikkoon sunnuntaina, ettei kalliit levyt kulu). Niin että henkisiä yhtäläisyyksiä esikuvaan on varmasti löydettävissä... Maasta se pienikin ponnistaa, minulla tämä kirjoittelu alkoi oikeastaan tarpeen kautta kun piti männä syksynä päästä purkamaan "solmuja" jostain ajatusten sokkeloista. Radioharrastekin tulee varmasti saamaan sijaa postauksissa, olen vain ollut siinä kovin passiivinen. Ja noita läskiseikkailuja tulee aivan varmasti lisää, kun kerran edellistä postausta katsottiin rapiat 200 kertaa vuorokaudessa :D Kiitos lukijoille ja terveisiä kanssablogittajille, keep going!

Ai niin, se lyhyt vapaapäivä riitti yllättävän hyvin kaikkiin askareisiin. Ruokalistan täytteeksi kekkasin vielä tekaista perinteistä spaghettivuokaa leivinuunissa, nyt oli kupsakan lupsakka fiilis täydellä vatsalla naputella tämä ex-tempore postaus tänne. Mänkääs työkii siitä laittamaan tolokun sapuskaa itellenne/rakkaillenne!


Sähköyhtiö ei rikastunut tästä lystistä

Ihan syötävää se oli. Silti.