maanantai 3. maaliskuuta 2014

Taas paleltaa

Kun luonne(vika) vaatii vähän väliä kiusaamaan kroppaa kaiken maailman puoli-inhimillisillä metsäreissuilla, tuli taas käytyä kaakonkulman selviytyjäporukalla relaamassa ja viettämässä leiriviikonloppua. Sama piilopaikka, suunnilleen samat kuviot - ja vähän jotain uutta. Resepti on toiminut jo hyvän aikaa. Osittain jopa tois´puol Suomea levittäytynyt porukka saatiin kasaan ja miesvahvuudeksi tuli kuusi nenää plus yksi kuono. 

Talviaika tuntuu ottavan veronsa porukan jaksamisesta. Muutama ukko poti flunssaa tai muuten vain akuuttia väsymystä, joten aika lailla loman kannalta meni koko leiri. Läheisen lammen jää kesti kävellä joten tällä kertaa päästiin jopa pilkkimään. Allekirjoittaneen pilkintä jäi tosin perinteisen siiman uittamisen tasolle ahventen käydessä parempiin syötteihin...

Vastapuolen olemattoman mielenkiinnon katselu turhauttaa ja vie kohti uusia seikkailuja (pätee myös kalastuksessa).

Tämänkin nimisiä lampia on Suomessa vaikka huru mykke. Ei, nimi ei ole Mustalampi!

Onneksi joka jantterilla ei ollut siimat yhtä löysällä kuin allekirjoittaneella, so. lauantaipäivän saldoksi tuli kaksi ahventa. Whoa! Lappeenrannan osastoa täytyy lisäksi lämpimästi kiittää lohesta joka loimutettiin iltanuotiolla lohen pään katsellessa prosessin edistymistä aitiopaikalla tikun nenässä.

Ja voin kertoa että hyvää oli

Sitten oli tietysti ne pakolliset kuviot eli telttasaunontaa ja jousiammuntaa. Sauna saatiin lämmitettyä kahden kiukaan ansiosta tälläkertaa jopa kuuteenkymmeneen (plus!)asteeseen ja ravakammin löylyä lyödessä sai ottaa jopa oikein Imatranajoasennon! (Nyt ku Imatra on nii hitoksee trendikäs paikka nii ottakaas selvää mikä se asento on, kokeilkaa vaik saunas...) 

Vähän käytetty, parista kranaattikeskityksestä selvinnyt majoitusteltta mallia CCCP. Maastokuvio kaverin käsialaa

Taas ammuttiin. Kantikas taulu on muuten made in Imatra (öhöm!)
Tulihan muuten leirillä kokeiltua kaverin kompaktia ja simppeliä taljajousta. On meinaan nautinnollisin jousi jolla olen kuunaan ampunut, vetovastusta 55 paunaa eikä mitään turhia tähtäin- tai tasapainohärpättimiä. Juuri sellainen tukeva kampes jota uskaltaa kuljettaa ja käyttää missä tahansa risukossa miltei asennosta riippumatta. Merkiltään taisi olla Jahti Jakt, pitää ottaa vielä selvää tuosta.

Mukava reissu oli jälleen, kiitoksia koko komppanialle osanotosta ja seurasta! Nyt vain EU-hyväksytyn talven (+2 astetta, sumua, räntää) iltoina suunnittelemaan tulevan syksyn eli maalis-kesäkuun reissuja!

(Ai niin, varoitus: postaus sisälsi sarkasmia!;)