sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Juuri näin tein


Sattuipa pitäjän lehdestä silmiin niin ovela kolumni, että piti oikein fotograafata se tännekin. Jos kuvasta saatte selvää niin lukekaas!

Lähde: Uutisvuoksi 24.4.2014 sivu 7
Kolumnin kirjoittaja: Minna Mäkinen


Taikka vaikka kyllä minäkin söin tänään pitsaa, imatralainen mies kun olen. Ja vielä antaumuksella söin. Mokoma rasvainen lätty on ruokavaliossani sen verran harvinaista herkkua, että piti polkea oikein Lappeenrantaan saakka sitä syömään (sori nyt vaan, kotiseutufanaatikot)! Hieman selittääkseni juju on siinä että kun ripeän pyörämarssin jälkeen syö, niin tietää syövänsä. Ja paluumatkan jälkeen taas ei tiedä syöneensä, ainakin mikäli matkaa kertyy vastatuuleen päälle 75 km! Notta siinäpä tytöt teillekin ajatusta kesäherkutteluun, laihdutusvinkkejä en täällä jaa kun on kerta kielletty kaikenmoisten kansanmurhien lietsonta sun muut aivomanipulaatiot! Köyhtyy saap muttei laihtuu.

Humalaan en itseäni juonut; en siis ole kolumnissa tarkoitettu joka viides imatralaismies. (Tarkasti ilmaistuna, Väestörekisterikeskuksen mukaan, olen joka 13 721:s imatralaismies!) Tässä ei nyt eräät asiat ole laisinkaan niin hyvällä tolalla, ettäkö kannattaisi tietoisesti sammuttaa järjen valo ja joukko muita aisteja. Ehei! Ja sitten kun on, niin ei tarvitse.

Muttamutta, tuohon tekstissä peräänkuulutettuun pihanruopsutus- ja talonfiksaustoimeen minun on tartuttava lähipäivinä. Polttopuut kaipaavat sahaa ja kirvestä, sepeliä pitää harata pois nurmikosta, saunan uusi kiuas on maalattava (me täällä landella käytetään mielummin wanhoja patarautaloosseja, kestävät siinä missä kourallinen uusia peräkanaa), pihakiveytys repsottaa ja saunan katto kaipaa tikkaita. Naapureille uskallan luvata sahan pärinää ja rälläkän naukumista, vaikka näin alkajaisiksi!

No, vielä aiheeseen. Nyt on todella hyvä olla kun pääsiäisen jalla-jalla on tiessään, vatsa sietää ruokaa ja pää kaihoaa taas maanteille ja reissuille. Tämän päivän lenkin nimissä kuittasin myös satasen haasteen huhtikuun osalta, parenpi myöhään kuin ei milloinkaan! Kilometrejä tuli allekirjoittaneen skaalassa ei-pöllömmät 124. SportsTrackeri tietää taas tarkat speksit:


Lämmintä oli, tarkeni ajaa oikein lyhythihaisissa (tytöt tarkeni kaupungilla vieläkin lyhyemmissä kuteissa, mikä on muuten myös hyvä asia!). Tuli samalla koeponnistettua uudet pyöräilykengät ja testattua sisärenkaattomien kesäkumien ilmanpitävyys. Pitää minkä lupaa vaikka saikin tapella asennuksessa. Paria pikku osaa lukuunottamatta fillari on valmis kesän ajoihin, joita tulee toivottavasti PALJON. Toivottavasti. Illan lähetys tällä kanavalla päättyy muutamaan tunnelmakuvaan ;)


Nyt kun jälkikäteen kattoo niin linnoitukselta saisi parempiakin kuvia...

Tuon purkin kuvasin viimeiksi Savonlinnan satamassa! Ja nyt täällä.

Poutapilviä kypsymässä Konnunsuon peltojen takana ynnä muuta kivaa yläpilvihöttöä. Haaveilen jo kesästä ja ukkosista, silloin nuo kasvavat korkeutta lämpimän maan päällä muodostuen alasinpilviksi (korjatkaa toki jos väitän levottomia!)