sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pääsiäistä suunnitellessa

Tuuli jytistelee hiljaa peltikattoa, raskaat pilvenrepaleet ajavat yli lujaa ja matalalla. Lännessä ne värjäytyvät punertaviksi kertoen auringon olevan menossa nukkumaan tältä päivältä. Taivas ripottelee pikku vesipisaroita herätellessään luontoa kevääseen, tunnen pitkästä aikaa kastuvan asvaltin ja sulavan maan tuoksun. Peipposet ovat aloittaneet huumaavan konserttinsa ja pihapiirin tiaisiin tämä kaikki on mennyt kuin häkä jo hyvän aikaa. Sadevihna kiusoittelee saunan jäljiltä paljasta hipiää ja vokottelee liikkeelle. On muuten vaikeaa löytää sellaista säätilaa joka ei minua vetäisi mukaansa ulos!

Tyydyn tällä erää vain siemailemaan limonaatia talon kuistilla. Herkuttelen myös sillä tosiasialla että Pääsiäinen on tulossa, tietäen paria vapaapäivää viikonlopun kylkeen! Yhtä jos toistakin hommaa olisi tosin jonossa odottamassa tekemistä: radioharrastehuoneen remontti seisoo, suuret antennit odottelevat katolle nostamistaan. Pihasaunan uusi kiuas pitäisi maalata ja roijata käyttöpaikalleen, myös saunan palotikkaat ja kattosilta ovat työlistalla. Autokin pitäisi huoltaa ja myydä hevon tuuttiin pihalta ruostumasta. Mutta eipä ressata näitä vielä pääsiäisenä...!

Myllymäen läskiseikkailusta koko lailla lisää nälkiintyneenä kuolaan jo seuraavan keikan perään. Puolen vuoden takaista valokuvasatoa tillistellessäni ajatukset siirtyvät pohjoiseen naapuripitäjäämme - ja kuinkas sattuikaan, Ruokolahden pikku retkeilyreitti on vielä korkkaamatta pyörän selässä!


Tuota reittiä pitkin tuli tosiaan männä syssynä vaellettua kaakonkulman selviytyjäporukassa n. 40 km marssi Torsanpäästä Rasilaan. Jälkeenpäin ajateltuna tuon kolmipäiväisen reissun tarina olisi ehdottomasti kuulunut tänne Rinnakkaiseen, vaan eipä ollut vielä tuolloin niin lujaa paloa tähän naputteluun. Taitaa se tarina jäädäkin muistinsopukoiden hämäriin, muutaman valokuvan pistän silti retkennälkää herättelemään ;)


Sinne mars


Taivas, maa ja sää. Ei puutu kuin mää ja sää


Kopirait: Wallilan ikkunaverhokuosi (ainaki melkein...)


Taisi olla taukopaikka, muistelen


Semmonen selfie


Kameramies jäämässä kyydistä

Niin että pistetääs katsomalla mistä sitä Pääsiäisenä löytää itsensä!