perjantai 27. kesäkuuta 2014

Androidiuutisankka

Alkuperäinen uutinen: YLE, 25.6.2014


Kuvassa on yksi ihminen (Kuva: YLE)

Tätähän minä pelkäsin. Nyt robotti osaa lukea uutisia ja naljailla rakentajalleen jossain päin maailmaa, itse asiassa Japanissa. Taikka siis totta ihmeessä Japanissa, en todellakaan tahtoisi kuulla moisenlaista tiedonantoa esim. Pohjois-Korean viestimiltä! Uutinen kuuluisi tällöin jotta "Robotti tuhosi koekäynnistyksessä Yhdysvaltain lentotukialuksen". Täkäläisissä uutisissa tosin että "rakentajansa" ja se siitä, sitten politiikkaan.

Mutta että, uutisia lukeva! Ymmärsin että puheenkin vehjes syntetisoitsee ihan itse; teoriassa se olisi siis kytkettävissä netin kautta vaikkapa Ylen uutissyötteisiin. Tiedä sitten miten tämä soomi taipuisi nousevan auringon koneelta (kun ei aina taivu minultakaan)... Uutisessa kerrotaan, että robotti näyttää nuorelta tytöltä ja omaa täydellisen kielitaidon! Kuinkas sattuikaan. Tai no, kukapa nyt uusia vanhoja harakoita tänne tieten tahtoen lisää kyhäilisi ;) Niin ikään robon kerrotaan olevan pakattavissa matkalaukkuun ja pään käsimatkatavaroihin. Nostan hattua sille kaverille, jolla on pokkaa kanniskella päätä repussa lentoterminaalin lähtötarkastuksessa. Allekirjoittanut olisi vastaavassa tilanteessa todennäköisesti vähintään kuuden raskaasti aseistetun turvamiehen lattiaan painamana, noin niinkuin poliiseja odotellessa! Kuola vain valuisi jotta ööörghhl, en mie pahalla! Tiiättehän työ! Mut ei hyö vaa tietäs.

Sokerina pohjalla robotin luoja, professori Hiroshi Ishiguro, kertoo kehittäneensä robottiversion itsestään ja lähettävänsä sen ulkomaille pitämään luentoja puolestaan! Whoa!! Tämä on jo jotakin. Lukija ja allekirjoittanut miettinevät nyt silmät loistaen ihan samaa asiaa: mekaanisen kloonikaiman voisi lähettää talveksi vaikka Pattayalle riehumaan omasta puolesta! Siellä se saisi kipata viinaa kilvan punanenäisten suomalaisturistien tykö, kahdeksannen paukun jälkeen vaikkapa taputtaisi näitä olalle että "Katotaanko jätkät kenellä on viinapää? Häviäjä maksaa." Ja ne juomingit lorisisi robon vasemmasta kyljestä salaa kukkaruukkuun. Illan päätteeksi robokaima kiittäisi sammuvaa seuruetta avokätisyydestä ja poistuisi fillarilla seuraten reunaviivaa kolmen millimetrin tarkkuudella - ihan niinkuin ajo-ohjelma, gyroskooppi ja laseranturit määräävät. Hotellihuoneessa laite kytkeytyisi pistorasiaan latautumaan.

Tai ehkei sittenkään Pattayalle, alkaisi vain suomalaisilla herätä pahaa verta että "helevetin rosmo." Robon voisi vaikkapa ohjelmoida vaihtamaan kaupunkia päivän ja valtiota viikon välein, mielellään jossain Euroopan ulkopuolella. Sieltä se sitten postaisi Facebookiin ynnä muualle paljon ylitäydellisiä matkailukuvia ja aina samasta naamasta otettuja selfieitä.

Tällä välin kantaihminen saisi keskittyä koto-Suomessa työntekoon, ruoanlaittoon, lumenluontiin, lasten hoitoon ja sydäntalven hiljaisuuteen. Juuri näin se menisi, eikö?
Eiku...???
:D