tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tänään tarjolla

Jokaisella kulmakunnalla on varmasti omat urbaanit kummajaisensa ja legendansa, maaseudulla agraariset sellaiset. Niin on meilläkin Imatralla, nimittäin yllätystunneli! Tai romu- tai satanistitunneli, ihan miten ja mikä vaan. Paikalliset saanevat langan päästä kiinni viimeistään kun puhun sulattimon alikulkutunnelista Vuoksenniskalla. Tuo kaupunkilaisia enemmän tai vähemmän ihmetyttävä kevyen liikenteen väylän pätkä kun tarjoaa liki viikoittain vaihtuvan valikoiman mitä erilaisinta roinaa! Työmatkani on kulkenut siitä läpi kohta pari vuotta.


No nyt on sattunu rattaat kohilleen ku on kengätki jääny jaloista


Hiljattain yövuorosta kotiin ajellessani jouduin jälleen raapaisemaan tunnelissa äkkijarrutuksen väistääkseni ... kenkäparia! Lauantai-yö oli taas tehnyt tehtävänsä. Mitäs tälläkertaa on säädelty...? Maiharien lisäksi tiellä on pyöritelty fillarin takanavan osasia, veikkaanpa jotain Shimanon 3-pykäläistä. Pyörän osat tuntuvat olevan kovasti suosittuja. Jarrupalat, vaihdevivut, rattaat ja renkaat löytävät usein tiensä tunneliin ja keskelle tietä, tottakai. Sitten on naristeltu pullonkorkkeja, luettu Peugeotin asiakaslehteä ja loppuhuipentumana koetettu vetää koko "pajalle" sähköt kumiroikalla; taivahan kiitos siinä onnistumatta. Jotain puuttuu tälläkertaa... Tosiaan, ne videonauhat! Usein pyörätiellä kimaltelee satoja metrejä VHS-kaseteista purettua nauhaa. Uutenavuotena reitti oli oikein juhlanauhoitettu, melkein Sienimäen savusau tsasounalle asti! 

Vakiovarustukseen lukeutuu myös rättejä, käytettyjä kahvinsuodattimia ynnä muuta biojätettä kautta koko Vuoksenniskan pyöräteiden, säännöllisen epäsäännöllisesti leviteltyinä. Tunnelissa tapaa puolestaan lojua mitä käsittämättömintä roinaa; vuosien mittaan on saatu väistellä leivänpaahtimia, raadeltua sateenvarjoa, matkaradioita, jalkalamppuja, pornolehtiä, pyyhkeitä (enkä tahdo tietää mitä niihin on tehty...), rasvaisia viinipulloja (??), palavia kynttilöitä, nukkeja, kirjoja, CD-levyjä, mainoksia, lisää mainoksia ja nauloja. Ja vielä vaikkapa Erinin sanoin; "On korkkarii, on leggarii, on glitterii, tekoripsii, irtohiuksii". Kaikkea tätä ja paljon muuta on nähty!


Tänään paikka oli vielä verraten siistissä kunnossa


Kylällä liikkuu tietenkin tekijästä/tekijöistä huhuja ja arvioita aina mielenterveyskuntoutujista juoppoihin ja saatananpalvojiin. On veljen kälyn ukin kaiman kummilta kuultua "varmaa" tietoa, ihan itse keksitt nähtyä absoluuttista totuutta sekä pelkkiä vitsejä. Näistä ottakoon selvää ken tahtoo, itse en sakeuta soppaa enää entisestään esittämällä lisää huonoja arvauksia. Sitäpaitsi tämä on julkinen blogi. Mistään uudesta ilmiöstä ei ole kyse, vaan juttu on ollut tapetilla niin pitkään kuin muistan. Aina vähän väliä sen joku esiin kaivaa (kuten minä nyt!). Tiettävästi Poliisikin on ilmiöstä varsin tietoinen, ainakin ovat välillä paikkoja tutkailleet. Aikoinaan Tornan metsikössä paloi öisin kynttilöitä, tunnelissakin moneen otteeseen, ja talvella Papinniemen laanin polun varteen oli kyhätty muovikasseista, lehdistä, oksista ja videonauhasta jonkinlainen rakennelma. Tämähän on tietenkin omiaan saatananpalvontahuhuille. Romua kerrotaan olleen joskus enemmänkin, minun aikanani melko pieniin satseihin ovat jääneet. Ikään kuin jalkamiehen kantamia olisivat. Suoli24:ssä on asiasta jauhettu monenlaista. Kyseinen sivusto ei minulla lukeudu alkuunkaan luotettaviin lähteisiin mutta saapahan nauraa...

http://keskustelu.suomi24.fi/node/10637832
http://keskustelu.suomi24.fi/node/1489311

Sen kyllä sanon että oli aika perhanan inhottavaa kun polun yli vedetty videonauha räpsähti kaulaan kerran aamuyön pimeydessä! No kuka käski ajaa siellä silloin? Työsopimus. No kuka käski vetää nauhan? Ääni päässä???