maanantai 27. huhtikuuta 2015

Uudet sytykkeet

Olenpahan tässä muutamia viikkoja ihmetellyt Itell... Postin uutta palvelukonseptia Postista, jossa pääpiirteissään kääritään jätepaperi ylimääräiseen jätepaperiin. Miksi? Postin nettisivujen tiedote avaa hieman asiaa:

"Euroopassa postinsaajien suosima palvelu on nyt täällä." --"Olemme kysyneet mielipiteitä Postisesta kokeilualueiden postinsaajilta. Suurin osa kyselyymme vastanneista on kiinnostunut saamaan mainokset nipussa, ja melkein kaikkien mielestä mainokset erottuvat näin paremmin päiväpostista."

Mmmh... Jaa? Ylipakkaamiseen varsin kriittisesti suhtautuvana kansalaisena ei minua tällainen paperin mälläys pahemmin ilahduta. Eikös ennen wanhaan unisenpikin postilaatikon kokija osannut erotella mainokset laskuista? Osaisi edelleen, ellei meistä sitten ole tullut vallan kädettömiä...


Palvelukonsepti elementissään

Olen silti ollut löytävinäni tempauksesta jotain hyvääkin! Tätä seuraavaa älkää sitten kertoko julkisuuteen - kaupallisten tiedotteiden kääriminen paperiin on käytännössä säästänyt silmäni mainostajien ilosanomilta ja tehnyt ne osaltani tyhjiksi. Niin ikään itse oranssi kääre on polttoarvoltaan ihan kelvollista sytykettä kelvaten leivinuunille ja takalle hienosti, mikäli oikeaa tuohta ei satu tuvassa olemaan. Postilaatikolta kävellessä voi vielä kolistaa kääreen sisältämän, liki polttokelvottoman tauhkan auton lavalle josta se sitten jonkin asioinnin yhteydessä löytää tiensä paperinkeräyslaatikkoon! 

Vielä lopuksi evästettäköön mainostajia tiedolla että kesän koittaessa en tarvitse enää sytykkeitä uuniin, ainakin mikäli kesä on lämmin. Laitan lapun luukulle.

-Ja siinä lapussa lukee: "Ei mainoksia, kiitos!" 
;)